AKCIJA VETER V LASEH & ARGONAVTSKI MARATON

Argonavtski maraton sodeluje s Športno unijo Slovenije v nacionalno športno – družbeni akciji Veter v laseh – s športom proti zasvojenosti, ki se bo letos odvila že 23. leto zapored. Osrednja cilja akcije, ki je namenjena otrokom, mladostnikom in družinam, sta širiti ljubezen do športa ter predstaviti športno aktivnost kot zdrav in zabaven način preživljanja prostega časa in najboljšo protiutež vsem oblikam (sodobnih) zasvojenosti.

Projekt se izvaja na nacionalni ravni skozi celo leto, zato sočasno prispeva tudi k dvigu števila telesno aktivnih otrok in mladostnikov.

Program sofinancirata Ministrstvo za zdravje RS in Fundacija za šport. Program je del prizadevanj Dober tek Slovenija za več gibanja in bolj zdravo prehrano. Ciljna skupina programa so otroci in mladostniki, saj se zdrav življenjski slog in dobre navade pričnejo oblikovati v otroštvu in se nadgrajujejo v obdobju mladostništva.

Glavni cilj programa Veter v laseh je mladim ponuditi raznolike športne aktivnosti v obliki brezplačnih eno ali večdnevnih dogodkov in vadb. V sklopu tega pa tudi osveščanje mladih in njihovih staršev o pozitivnih učinkih redne telesne dejavnosti in negativnih posledicah različnih oblik zasvojenosti ter spodbujanje in usmeritev mladih in njihovih družin v aktivno preživljanje prostega časa in redno športno udejstvovanje.